Relationsvåldsspecialist

 
 

Arbetsplats

Åklagarkammaren i Gävle, Åklagarområde Mitt
 

Varaktighet

Tillsvidareanställning
 

Anställningsform

Heltid
 

Sista ansökningsdatum

2018-12-18
 

Tillträde

Enligt överenskommelse
 

Kontakter

Emma Berge, facklig kontaktperson Saco-S
Tel: 010-562 63 33

Louise Leijonhufvud, personalspecialist
Tel: 010-562 51 85

Maria Palmquist, facklig kontaktperson ST
Tel: 010-562 65 23

Ulf Back, kammarchef
Tel: 010-562 68 28

Ansök här!

Diarienummer ÅM2018-2100

Till Åklagarkammaren i Gävle söker vi en relationsvåldsspecialist.

Dina arbetsuppgifter

Som relationsvåldsspecialist ska du under kammarchefen leda arbetet med bekämpning av s.k. relationsvåld. Du ska även ansvara för samordningen av åklagararbetet på kammaren inom området för relationsvåld, sexualbrott och framförallt brott mot barn. I detta ligger bl.a. att leda det operativa arbetet för de åklagare inom kammaren som arbetar med sådan brottslighet, att i samverkan med polisen och andra myndigheter utveckla arbetsformer och arbetsfördelning, göra kvalitetsbedömningar av utredningar och svara för kvalitetsutvecklingen av förundersökningar.

Vidare ställs särskilda krav på din ledarskaps- och samarbetsförmåga.

Dina kvaliteter och kvalifikationer

Vi söker dig som arbetat några år efter att du utnämnts till kammaråklagare, vilket är ett behörighetskrav.

För dig som arbetar inom Åklagarmyndigheten inhämtar vi vitsord från nuvarande chef och eventuellt ytterligare en tidigare chef. Vill du som sökande att andra vitsord inhämtas får du själv ombesörja detta. Dessa ska bifogas ansökan senast 1 vecka efter ansökningstidens utgång. Vitsord som önskas bifogas efter ansökningstidens utgång skickas till tfr@aklagare.se.

På grund av arkivbestämmelser sparar vi ansökningar i två år. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt dataskyddsförordningen. När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta.

Välkommen med din ansökan!

Åklagarmyndigheten som arbetsgivare

Som en del av Åklagarmyndigheten får du över 1 400 kollegor över hela landet. Vi har en central roll inom rättsväsendet och bidrar alla till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle – oavsett vilka våra arbetsuppgifter är. Det gör varje dag till den viktigaste. 

Du möter en modern och platt organisation, med fokus på det goda ledarskapet, där alla hjälps åt över kompetensgränserna. Vi är övertygade om att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Hos oss får du också goda möjligheter till att skapa balans mellan arbete och fritid.

 
 
 

Vill du att varje dag ska vara den viktigaste?

Vi spelar en central roll i att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle. Gå in på www.aklagare.se och läs mer om vår spännande verksamhet, personligheterna vi söker och de karriärvägar som öppnas.