Åklagarmyndigheten
Tillbaka till lediga tjänster

Uppdrag: Åklagare till enheten för internationell samordning och utveckling

Till huvudkontoret söker vi en kammaråklagare med placering vid enheten för internationell samordning och utveckling, rättsavdelningen. Placeringen är tidsbegränsad till två år.

Diarienummer

ÅM2024-1277

Sista ansökningsdatum

2024-05-09

Tillträde

Enligt överenskommelse

Arbetsplats

Stockholm

Dina arbetsuppgifter

Enhetens ansvarsområden

Enheten för internationell samordning och utveckling ansvarar för Åklagarmyndighetens internationella strategiska frågor, dvs övergripande frågor avseende myndighetens internationella arbete och samarbete med andra länder, och utgör ett stöd till riksåklagaren i myndighetens policyarbete på detta område. Inom detta ligger bl.a. ett ansvar för riksåklagarens internationella engagemang, såsom riksåklagarmöten inom EU och Europarådet (Consultative forum, NADAL och CCPE), mottagande av internationella besök, granskningar av myndighetens verksamhet av internationella organ samt strategiska frågor avseende Eurojust.

Enheten har också ett huvudansvar för myndighetens uppdrag att bidra till internationell civil krishantering och utvecklingssamarbete. I detta ligger ansvaret för att bidra med åklagarkompetens till Sveriges stöd till fredsfrämjande verksamhet inom EU, FN och OSSE och att bedriva eller bidra till projekt inom utvecklingssamarbete. Arbetet bedrivs i nära samråd med Regeringskansliet och innefattar en omfattande myndighetssamverkan både i Sverige och i andra länder.

Det internationella strategiska arbetet förankras inom myndigheten och en viktig del av arbetet vid enheten är att bereda olika frågeställningar internt.

Arbetsinnehåll

Som åklagare vid enheten arbetar du med och bidrar till att utveckla myndighetens internationella strategiska arbete.

Du kommer att arbeta med att besvara olika förfrågningar från Regeringskansliet eller internationella organ/institutioner och ha möten med dessa, ta fram  underlag och förslag till ståndpunkter till riksåklagaren inför dennas internationella möten och internationella besök samt delta i nätverk med andra myndigheter inom enhetens ansvarsområden. Du kan komma att medverka vid internationella möten både i Sverige och i andra länder.

Arbetet kan komma att innefatta resor inom och utom Europa.

Dina kvaliteter och kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar som åklagare och är intresserad av att jobba strategiskt med myndighetens internationella frågor och bidra till internationell civil krishantering och utvecklingssamarbete. Du har förmåga att uttrycka dig mycket väl i tal och skrift såväl på svenska som engelska. Det krävs att du är strukturerad och har en mycket god analytisk förmåga. Du har även förmåga att samarbeta både självständigt och i nära samarbete med kollegor på olika nivåer samt arbeta målinriktat med ett utvecklingsorienterat förhållningssätt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av internationellt strategiskt arbete eller myndighetsarbete i förhållande till Regeringskansliet men det är inget krav.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Om placeringen

Uppdraget är tidsbegränsat till två år.

Den tidsbegränsade placeringen är placerad i säkerhetsklass och därmed sker säkerhetsprövning med registerkontroll.

Under den tidsbegränsade placeringen tillkommer uppdragstillägg med f.n. 5000:-/månad.

För att få uppdraget är det ett krav att den sökande innehar en tillsvidareanställning vid Åklagarmyndigheten eller Ekobrottsmyndigheten. I det fall den sökande som får uppdraget innehar en anställning vid Ekobrottsmyndigheten tillämpas kollektivavtalad tidsbegränsad anställning (s k meriteringsanställning).

När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt dataskyddsförordningen. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till detta.

Åklagarmyndigheten som arbetsgivare

På Åklagarmyndigheten känner vi stolthet när vi går till jobbet. Tillsammans är vi 2000 engagerade och kompetenta medarbetare som står upp för rättssäkerhet, rättstrygghet och demokratiska värden. Oavsett roll i myndigheten så bidrar alla till vårt viktiga samhällsuppdrag.

Vill du bli en del av Åklagarmyndigheten? Vi strävar efter att vara en välkomnande och inkluderande arbetsplats som speglar samhällets mångfald.

 

Välkommen med din intresseanmälan redan idag!


Tillbaka till lediga tjänster Skriv ut