Åklagarmyndigheten
Tillbaka till lediga tjänster

Kansliåklagare

Nationella åklagaravdelningen söker Kansliåklagare.

Diarienummer

ÅM2024-1205

Varaktighet

Särskild visstidsanställning

Anställningsform

Heltid

Sista ansökningsdatum

2024-05-02

Tillträde

Enligt överenskommelse

Arbetsplats

Stockholm, Göteborg eller Malmö

I Nationella åklagaravdelningen ingår: Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, Riksenheten för säkerhetsmål, Riksenheten mot korruption, Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål och den svenska desken vid Eurojust.

Dina arbetsuppgifter

Exempel på arbetsuppgifter som kan komma att ingå i befattningen är:

  • stödja avdelningschefen med underlag från enheterna vad avser verksamhetsresultat och övriga verksamhetsfrågor samt sammanställa och analysera uppgifter om den operativa verksamheten
  • planera och bereda områdets ledningsgruppsmöten, föra minnesanteckningar samt utföra uppgifter med anledning av mötena
  • bistå avdelningschefen med beredning av juridiska uppgifter, t ex praxisfrågor och remissvar
  • samverka med avdelningarna vid huvudkontoret och med utvecklingscentrum
  • medverka i samverkan med andra myndigheter inom området, särskilt polisen, och biträda i avdelningschefens arbete med nationella uppdrag
  • stödja avdelningschefen med administrativt stöd i övrigt
  • efter beslut av avdelningschefen vara resurs för avdelningens ledningsgrupp i vilket det i viss utsträckning också kan ingå åklagaroperativt arbete.

Visst resande – även utomlands - kommer ingå i befattningen och du ingår även i jouren.

Frågor om bland annat befattningens innehåll kan ställas till avdelningschef Thomas Häggström.

Dina kvaliteter och kvalifikationer

Vi söker dig som är eller har varit kammaråklagare i några år och som företrädesvis tjänstgör/har tjänstgjort inom området/avdelningen. Du har goda kunskaper i myndighetens it-stöd och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du behärskar engelska väl.

Som person ser vi gärna att du:

  • har intresse för verksamhetsstyrning och uppföljning samt för ledarskapsfrågor
  • tycker det är intressant att arbeta med statistik, analyser och ekonomisk uppföljning på detaljnivå och att du har förmågan att se helheten
  • har en hög samarbetsförmåga
  • är drivande och har en social förmåga
  • är strukturerad och har god arbetskapacitet då arbetet tidvis ställer höga krav på planering, prioritering och arbetsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Om uppdraget

Förordnandet är tidsbegränsat till två år.

Den tidsbegränsade placeringen är placerad i säkerhetsklass och därmed sker säkerhetsprövning med registerkontroll. Svenskt medborgarskap är ett krav.

För att få uppdraget är det ett krav att den sökande innehar en tillsvidareanställning vid Åklagarmyndigheten, Ekobrottsmyndigheten eller inom Sveriges domstolar.

I det fall den sökande som får uppdraget innehar en anställning vid Ekobrottsmyndigheten eller inom Sveriges domstolar, tillämpas kollektivavtalad tidsbegränsad anställning (s k meriteringsanställning).

När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt dataskyddsförordningen. När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta.

Åklagarmyndigheten är en beredskapsmyndighet. Vid en anställning kan du komma att krigsplaceras på Åklagarmyndigheten. Läs mer under Jobba hos oss

Välkommen med din intresseanmälan!


Tillbaka till lediga tjänster Skriv ut