Kammaråklagare, allmänspecialist

 
 

Arbetsplats

Åklagarkammaren i Luleå, Åklagarområde Nord
 

Varaktighet

Tillsvidareanställning
 

Anställningsform

Heltid
 

Sista ansökningsdatum

2018-02-20
 

Tillträde

Enligt överenskommelse
 

Kontakter

Ann-Sofie Berg, personalhandläggare
Tel: 010-562 50 78

Emma Berge, facklig kontaktperson Saco-S
Tel: 010-562 63 33

Maria Palmquist, facklig kontaktperson ST
Tel: 010-562 65 23

Thomas Ennefors, kammarchef
Tel: 010-562 64 90

Ansök här!

Diarienummer ÅM2018-301

Till Åklagarkammaren i Luleå söker vi en allmänspecialist med inriktning mot brott av ekonomisk karaktär.

Åklagarmyndigheten som arbetsgivare

Som en del av Åklagarmyndigheten får du över 1 400 kollegor över hela landet. Vi har en central roll inom rättsväsendet och bidrar alla till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle – oavsett vilka våra arbetsuppgifter är. Det gör varje dag till den viktigaste. 

Du möter en modern och platt organisation, med fokus på det goda ledarskapet, där vi hjälps åt över kompetensgränserna. Vi är övertygade om att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Här får du också goda möjligheter till utveckling och att skapa balans mellan arbete och fritid.

Din viktiga vardag

Som allmänspecialist hos oss kommer du i huvudsak att arbeta med brottslighet av ekonomisk karaktär, såsom trolöshet mot huvudman, förskingring och bedrägeri. Befattningen kräver stor skicklighet och god förmåga för kvalificerat åklagararbete. Du ska vara beredd att gå igenom sådan utbildning som krävs för att som specialist kunna verka inom olika områden.

Dina kvaliteter och kvalifikationer

Vi söker dig som arbetat några år efter att du utnämnts till kammaråklagare, vilket är ett behörighetskrav.

För dig som arbetar inom Åklagarmyndigheten inhämtar vi vitsord från nuvarande chef och eventuellt ytterligare en tidigare chef. Vill du som sökande att andra vitsord inhämtas får du själv ombesörja detta. Dessa ska bifogas ansökan senast 1 vecka efter ansökningstidens utgång. Vitsord som önskas bifogas efter ansökningstidens utgång skickas till tfr@aklagare.se.

Välkommen med din ansökan!

 
 
 

Vill du att varje dag ska vara den viktigaste?

Vi spelar en central roll i att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle. Gå in på www.aklagare.se och läs mer om vår spännande verksamhet, personligheterna vi söker och de karriärvägar som öppnas.