Registrera spontanansökan - Beredningsjurist

 
 

Varaktighet

Visstidsanställning
 

Anställningsform

Heltid
 

Kontakter

Ann-Sofie Berg, personalhandläggare. Åklagarområde Nord
Tel: 010-562 50 78

Erika Lejnefors, facklig företrädare Saco-S
Tel: 010-562 70 91

Marcus Davidsson, personalhandläggare. Åklagarområde Öst, Mitt
Tel: 010-562 57 11

Maria Palmquist, facklig företrädare ST
Tel: 010-562 65 23

Sofia Forsberg, personalhandläggare
Tel: 010-562 50 48

Ansök här!

ÅM2018-6

Åklagarmyndigheten som arbetsgivare

Som en del av Åklagarmyndigheten får du över 1 400 kollegor över hela landet. Vi har en central roll inom rättsväsendet och bidrar alla till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle – oavsett vilka våra arbetsuppgifter är. Det gör varje dag till den viktigaste. 

Din viktiga vardag

Du möter en modern och platt organisation, med fokus på det goda ledarskapet, där alla hjälps åt över kompetensgränserna. I vår verksamhet är det viktigt att vi speglar samhället, därför jobbar vi medvetet med mångfald och jämställdhet. Vi är dessutom övertygade om att olikheter berikar oss – både som individer och som myndighet. Hos oss får du goda möjligheter till att skapa balans mellan arbete och fritid. 

Olika arbetsuppgifter kan bli aktuella. På en åklagarkammare är uppgifterna att delta i förberedelsearbetet för olika åklagarbeslut, t.ex. att upprätta förslag till strafföreläggande och stämningsansökningar samt att göra rättsutredningar. På ett utvecklingscentrum kan arbetsuppgifterna t.ex. bestå av att göra sammanställningar av rättsfall och juridiska analyser samt att delta i olika förekommande projekt. Närmare om vilka arbetsuppgifter som kan bli aktuella är beroende på åklagarkammarens/utvecklingscentrumets behov och den anställdes kvalifikationer och intressen.

Beredningsjurist är en tidsbegränsad anställning.

Dina kvaliteter och kvalifikationer

För att registrera ditt CV kan du vara i slutet av din juristutbildning (endast examensarbetet kvar) eller avslutat din juristutbildning. God datorvana är ett krav.

Registrera CV

Via "Ansök här" kan du registrera ditt CV. Ditt CV hamnar i en kandidatdatabas där vi söker kandidater när vi rekryterar.

Välkommen med din intresseanmälan!

 
 
 

Vill du att varje dag ska vara den viktigaste?

Vi spelar en central roll i att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle. Gå in på www.aklagare.se och läs mer om vår spännande verksamhet, personligheterna vi söker och de karriärvägar som öppnas.