Registrera spontanansökan - Beredningsjurist

 
 

Varaktighet

Visstidsanställning
 

Anställningsform

Heltid
 

Kontakter

Anna Rangborg Område Väst och Bergslagen anna.rangborg@aklagare.se
Tel: 010-562 59 75

Emma Berge, facklig kontaktperson Saco-s
Tel: 010-562 63 33

Josefine Henäng Område Stockholm och Nord josefine.henang@aklagare.se
Tel: 010-562 50 42

Pernilla Adolfsson, facklig kontaktperson ST
Tel: 010-562 58 95

Sofia Forsberg Område Mitt och Öst sofia.forsberg@aklagare.se
Tel: 010-562 56 66

Ansök här!

ÅM2019-39

Just nu söker vi beredningsjurister till åklagarområde

  • Stockholm
  • Nord (Luleå och Östersund)

Dina arbetsuppgifter

Olika arbetsuppgifter kan bli aktuella. På en åklagarkammare är uppgifterna att delta i förberedelsearbetet för olika åklagarbeslut, t.ex. att upprätta förslag till strafföreläggande och stämningsansökningar samt att göra rättsutredningar. På ett utvecklingscentrum kan arbetsuppgifterna t.ex. bestå av att göra sammanställningar av rättsfall och juridiska analyser samt att delta i olika förekommande projekt. Närmare om vilka arbetsuppgifter som kan bli aktuella är beroende på åklagarkammarens/utvecklingscentrumets behov och den anställdes kvalifikationer och intressen.

Beredningsjurist är en tidsbegränsad anställning.

Dina kvaliteter och kvalifikationer

För att registrera ditt CV kan du vara i slutet av din juristutbildning (endast examensarbetet kvar) eller avslutat din juristutbildning. God datorvana är ett krav.

Registrera CV

Via "Ansök här" kan du registrera ditt CV. Ditt CV hamnar i en kandidatdatabas där vi söker kandidater när vi rekryterar.

På grund av arkivbestämmelser sparar vi ansökningar i två år. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt dataskyddsförordningen. När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta.

Välkommen med din intresseanmälan!

Åklagarmyndigheten som arbetsgivare

Som en del av Åklagarmyndigheten får du över 1 400 kollegor över hela landet. Vi har en central roll inom rättsväsendet och bidrar alla till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle – oavsett vilka våra arbetsuppgifter är. Det gör varje dag till den viktigaste.

Du möter en modern och platt organisation där vi hjälps åt över kompetensgränserna.Vi är övertygade om att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Här får du vara delaktig i en spännande vardag och möjlighet till balans mellan arbete och fritid.

 
 
 

Vill du att varje dag ska vara den viktigaste?

Vi spelar en central roll i att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle. Gå in på www.aklagare.se och läs mer om vår spännande verksamhet, personligheterna vi söker och de karriärvägar som öppnas.