Åklagarmyndigheten
Tillbaka till lediga tjänster

Dataskyddsspecialist

Enheten för it-utveckling söker en dataskyddsspecialist.

Diarienummer

Åm2024-2362

Varaktighet

Tillsvidareanställning

Anställningsform

Heltid

Sista ansökningsdatum

2024-11-04

Tillträde

Efter överenskommelse

Arbetsplats

Stockholm

Till enheten för it-utveckling på Åklagarmyndighetens huvudkontor söker vi dataskyddsspecialist med fokus på dataskyddsfrågor och it-rätt.

 

De senaste åren har juridik och teknik blivit allt mer sammansvetsade och frågor om dataskydd och andra it-rättsliga frågor står ofta i fokus i it-avdelningens arbete. På enheten för it-utveckling arbetar både tekniker och jurister. Vi har alla olika arbetsuppgifter men jobbar tillsammans i utvecklingsgrupper under pågående projekt. Ditt arbete som jurist på enheten är självständigt med mycket egenansvar, Du kommer att driva myndighetens arbete med dataskyddsfrågor och rutiner på det området men till din hjälp har du ytterligare jurister på myndigheten samt annan personal som kan bidra och samverka i arbetet. Du kommer även att svara för egna projekt där dataskyddsfrågor eller it-rättsliga frågor är centrala.

Dina arbetsuppgifter

Rollen innebär ett ansvar för det övergripande perspektivet, och samtidigt en förståelse för verksamhetens operativa aktiviteter. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att koordinera myndighetens dataskyddsarbete samt att utreda, dokumentera och ge råd i dataskyddsfrågor och it-rättsliga frågeställningar.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Ta fram styrande dokument inom ansvarsområdet
  • Ta fram nya arbetssätt och implementera dessa; t.ex. utveckla nya tjänster, upprätta och revidera avtal, svara på remisser och göra rättsutredningar
  • Ansvara för myndighetens arbete med regelefterlevnad på området och kontinuerligt se över och skapa rutiner för detta
  • Arbetsleda andra medarbetare på enheten
  • Samverka med andra myndigheter, internationella organ och andra externa aktörer

Du kommer också att vara it-ledningens juridiska stöd i dessa frågor.

Dina kvaliteter och kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en nordisk juristexamen,
  • har mycket goda kunskaper inom dataskyddslagstiftning och it-rättsliga frågor samt några års praktisk erfarenhet från att ha arbetat med dessa frågor,
  • har erfarenhet av att arbetsleda andra och att driva projekt,
  • har god teknisk förståelse och ett uttalat intresse för digitalisering,
  • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Som person vill vi att du

  • har en god samarbetsförmåga och förmåga att skapa goda arbetsrelationer,
  • är noggrann, strukturerad och stresstålig,
  • är självständig, målinriktad och ansvarstagande.

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet från offentlig sektor,
  • erfarenhet och intresse för det straffrättsliga området,
  • intresse för it-säkerhet och därmed sammanhängande frågor.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning med en provanställning på 6 månader.

Tester förekommer i rekryteringsprocessen. Anställningen är placerad i säkerhetsklass och därmed sker säkerhetsprövning med registerkontroll. Svenskt medborgarskap är ett krav för denna anställning.

Tjänsten är förlagd till Åklagarmyndighetens huvudkontor i Stockholm men vi är en modern arbetsplats som möjliggör distansarbete i hög omfattning, vilket gör att många medarbetare på it-avdelningen till största delen arbetar och träffas virtuellt. Läs mer om hur det är att arbeta på it-avdelningen här.

Åklagarmyndigheten är en beredskapsmyndighet. Vid en anställning kan du komma att krigsplaceras på Åklagarmyndigheten. Läs mer under Jobba hos oss.

På grund av arkivbestämmelser sparar vi ansökningar i två år. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt dataskyddsförordningen. När du skickar in din ansökan till oss, samtycker du till detta.

Åklagarmyndigheten som arbetsgivare

På Åklagarmyndigheten känner vi stolthet när vi går till jobbet. Tillsammans är vi 2000 engagerade och kompetenta medarbetare som står upp för rättssäkerhet, rättstrygghet och demokratiska värden. Oavsett roll i myndigheten så bidrar alla till vårt viktiga samhällsuppdrag.

Vill du bli en del av Åklagarmyndigheten? Vi strävar efter att vara en välkomnande och inkluderande arbetsplats som speglar samhällets mångfald.

Ansök redan i dag! 


Tillbaka till lediga tjänster Skriv ut