Åklagarmyndigheten
Tillbaka till lediga tjänster

Uppdrag: kansliåklagare till riksåklagaren

Diarienummer

ÅM2024-2103

Varaktighet

Särskild visstidsanställning

Anställningsform

Särskild visstidsanställning

Sista ansökningsdatum

2024-09-27

Tillträde

Januari 2025

Arbetsplats

Stockholm

Riksåklagaren och vice riksåklagaren söker ny kansliåklagare för de kommande två åren, med start i januari 2025. 

Dina arbetsuppgifter

Är du intresserad av ledning och styrning? Då erbjuder uppdraget som kansliåklagare dig en unik inblick i den högsta ledningens vardag och arbete med att styra myndigheten. Kansliåklagaren arbetar i Åklagarmyndighetens verksledning i nära samarbete med riksåklagaren, vice riksåklagaren, stabsrådet, chefsutvecklaren och chefssekreteraren. I arbetet ingår även täta kontakter med övriga chefer och andra medarbetare inom hela myndigheten.

Kansliåklagaren deltar i det löpande arbetet i verksledningen och är i hög grad involverad i riksåklagaren och den vice riksåklagarens arbete. Kansliåklagaren bistår riksåklagarna i det dagliga arbetet med allt från att förbereda innehåll i möten, skriva tal, skapa presentationer och att vara ett bollplank i de frågor som riksåklagarna har att hantera. Arbetet kan även innefatta andra uppdrag inom ramen för myndighetens verksamhet, till exempel att medverka i arbetsgrupper och driva egna projekt. Tjänsten medför resande inom landet bland annat vid deltagande i möten, konferenser och kammarbesök.

Dina kvaliteter och kvalifikationer

Vi söker dig som har något eller några års erfarenhet som kammaråklagare eller något till ett par års erfarenhet som senior åklagare.

Som person vill vi att du

  • är drivande,
  • har en god social förmåga,
  • är lätt att samarbeta med,
  • uttrycker dig väl i tal och skrift,
  • är noggrann,
  • har ett intresse för verksamhetsstyrning och ledningsfrågor.

Du uppskattar en flexibel arbetsplats med en bred räckvidd av arbetsuppgifter. Arbetet ställer höga krav på planering, prioritering och arbetsförmåga så du bör vara strukturerad och ha god arbetskapacitet.

Om uppdraget

Förordnandet är tidsbegränsat till två år.

Den tidsbegränsade placeringen är placerad i säkerhetsklass och därmed sker säkerhetsprövning med registerkontroll. Svenskt medborgarskap är ett krav i detta uppdrag.

För att få uppdraget är det ett krav att den sökande innehar en tillsvidareanställning vid Åklagarmyndigheten, Ekobrottsmyndigheten eller inom Sveriges domstolar.

I det fall den sökande som får uppdraget innehar en anställning vid Ekobrottsmyndigheten eller inom Sveriges domstolar, tillämpas kollektivavtalad tidsbegränsad anställning (s k meriteringsanställning).

Under den tidsbegränsade placeringen tillkommer uppdragstillägg med för närvarande 5 000kr/månad.

Vi ser gärna sökande även från andra delar av landet än det aktuella arbetsstället. Kostnaderna för dubbelt boende och hemresor ersätts enligt myndighetens generella riktlinjer.

När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt dataskyddsförordningen. När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta.

Välkommen med din intresseanmälan!

 


Tillbaka till lediga tjänster Skriv ut