Åklagarmyndigheten
Tillbaka till lediga tjänster

It-samordnare

It-samordnare till åklagarområde Stockholm.

Diarienummer

ÅM2024-2083

Varaktighet

Tillsvidareanställning

Anställningsform

Heltid

Sista ansökningsdatum

2024-09-24

Tillträde

Efter överenskommelse

Arbetsplats

Stockholm

Till enheten för verksamhetsstöd it på Åklagarmyndighetens huvudkontor i Stockholm söker vi nu en it-samordnare med ansvar för åklagarområde Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Rollen som it-samordnare innebär att du kommer bevaka och samordna it-stödet i området. Du kommer agera kontaktperson mellan den centrala helpdesken och kamrarnas it-kontakter och även vara med och bidra till en gemensam utveckling av supporthanteringen för hela myndigheten, bl.a. genom att successivt bygga upp en kunskapsdatabas med lösningar på kända problem/vanliga frågor etc. I rollen som it-samordnare tillhör och arbetsleds du av enheten för verksamhetsstöd it på it-avdelningen vid huvudkontoret, men är placerad på en åklagarkammare i området. Du kommer att tillhöra enheten för verksamhetsstöd it organisatoriskt men din placering kommer fortsatt att vara vid din nuvarande arbetsort.

Som it-samordnare kommer du

  • utgöra navet i supportstrukturen tillsammans med den centrala helpdesken.
  • ansvara för informationsspridning i båda riktningarna.
  • vara delaktig i att ansvara för ett effektivt utnyttjande av de samlade IT-resurserna i området och därmed känna till svaga respektive starka kompetensområden hos områdets olika IT-kontakter.
  • hålla i nätverket för områdets IT-kontakter.
  • arbeta aktivt i och med det centrala IT-incidenthanteringssystemet.
  • under ledning av den centrala helpdesken att utveckla supportstrukturen och säkerställa genomförandet av lathundsbehov och dylikt.
  • utgöra en fast referensgrupp för olika typer av IT-anknutna frågor om utveckling m.m.
  • delta i projekt på it-avdelningen
  • ingå i Cåbra-supporten

Utöver ovanstående huvudsakliga arbetsuppgifter kommer du även ges möjlighet att delta i kammarens ordinarie handläggaruppgifter beroende på behov samt områdets- och kamrarnas storlek.  

Dina kvaliteter och kvalifikationer

Vi söker dig som idag arbetar som it-kontakt eller liknande inom Åklagarmyndigheten och åklagarområde Stockholm. Vi förutsätter att du har ett genuint intresse för teknik och har lätt för att ta till dig nyheter inom it-området. Du har mycket god kännedom och kunskap om Åklagarmyndighetens it-miljö och verksamhet.

Som person kan du arbeta självständigt samtidigt som du är bra på att samarbeta. Du har en naturlig förmåga att se lösningar på problem och snabbt få en överblick över situationen även i ett pressat läge. Du kommer ansvara för att det blir en effektiv fördelning av arbetsuppgifter i området och måste därför vara lyhörd och tydlig i din kommunikation samt ha förmåga att fördela arbetsuppgifter. Du är pedagogisk och är van vid att skriva instruktioner och lathundar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning med en provanställning i 6 månader.

Tester förekommer i rekryteringsprocessen. 

Rollen är placerad i säkerhetsklass och därmed sker säkerhetsprövning med registerkontroll.

När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt dataskyddsförordningen. När du skickar in din ansökan till oss, samtycker du till detta.

Åklagarmyndigheten är en beredskapsmyndighet. Vid en anställning kan du komma att krigsplaceras på Åklagarmyndigheten. Läs mer under Jobba hos oss.

 

Åklagarmyndigheten som arbetsgivare

På Åklagarmyndigheten känner vi stolthet när vi går till jobbet. Tillsammans är vi 2 000 engagerade och kompetenta medarbetare som står upp för rättssäkerhet, rättstrygghet och demokratiska värden. Oavsett roll i myndigheten så bidrar alla till vårt viktiga samhällsuppdrag.

Vill du bli en del av Åklagarmyndigheten? Vi strävar efter att vara en välkomnande och inkluderande arbetsplats som speglar samhällets mångfald.

Ansök redan i dag! 


Tillbaka till lediga tjänster Skriv ut