Kammaråklagare

 
 

Arbetsplats

Östersund
 

Varaktighet

Tillsvidareanställning
 

Anställningsform

Heltid
 

Sista ansökningsdatum

2021-05-18
 

Tillträde

enligt överenskommelse
 

Kontakter

Johan Kjellsson, facklig kontaktperson SACO-S
Tel: 010-5625634

Lisa Hemming, personalspecialist
Tel: 010-562 54 56

Pernilla Adolfsson, facklig kontaktperson ST
Tel: 010-562 58 95

Stefan Ekeroth, kammarchef
Tel: 010-562 67 68

Ansök här!

Diarienummer ÅM2021-953

Vi söker en kammaråklagare till Åklagarkammaren i Östersund.

Dina arbetsuppgifter

Som kammaråklagare hos oss kommer du att arbeta med alla delar i förekommande brottmålsärenden på en allmän åklagarkammare. Du kommer att leda förundersökningar, fatta beslut i åtalsfrågan samt att processa i domstol.

Dina kvaliteter och kvalifikationer

Vi söker dig som idag arbetar som kammaråklagare eller har arbetat som kammaråklagare. Du bör ha en god analytisk förmåga och hög rättslig kompetens. Det krävs att du kan arbeta både självständigt och i nära samarbete med kollegor på olika nivåer. Du bör också ha god förmåga att uttrycka dig i skrift.

Då detta inte är en tjänst som senior åklagare kommer den inte att bli föremål för behandling i Tjänsteförslagsrådet.

Åklagarmyndigheten som arbetsgivare

Som en del av Åklagarmyndigheten får du över 1 500 kollegor över hela landet. Vi har en central roll inom rättsväsendet och bidrar alla till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle – oavsett vilka våra arbetsuppgifter är. Det gör varje dag till den viktigaste. 

Du möter en modern och platt organisation, med fokus på det goda ledarskapet, där vi hjälps åt över kompetensgränserna. Vi är övertygade om att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Här får du goda möjligheter till utveckling och att skapa balans mellan arbete och fritid.

Din ansökan

Du som söker anställning som kammaråklagare ombesörjer själv att inkomma med vitsord från nuvarande chef och eventuellt ytterligare en tidigare chef. Dessa ska bifogas ansökan senast en vecka efter ansökningstidens utgång märkt med diarienummer till personalavdelningen@aklagare.se.

På grund av arkivbestämmelser sparar vi ansökningar i två år. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt dataskyddsförordningen. När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta.

Du som inte är anställd på Åklagarmyndigheten idag kommer att genomgå en säkerhetsprövning före anställning. Vidare om vad säkerhetsprövningen innebär finns på Åklagarmyndighetens hemsida.

Välkommen med din ansökan!

 
 
 

Vill du att varje dag ska vara den viktigaste?

Vi spelar en central roll i att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle. Gå in på www.aklagare.se och läs mer om vår spännande verksamhet.