Senior åklagare, vikariat

 
 

Arbetsplats

Örebro
 

Varaktighet

Vikariat
 

Anställningsform

Heltid
 

Sista ansökningsdatum

2021-05-18
 

Tillträde

enligt överenskommelse
 

Kontakter

Johan Kjellsson, facklig kontaktperson Saco-S
Tel: 010-562 56 34

Lisa Hemming, personalspecialist
Tel: 010-5625456

Pernilla Adolfsson, facklig kontaktperson OFR-S
Tel: 010-562 58 95

Sarah Hajslund Hansen, chefsåklagare
Tel: 010-562 66 02

Ansök här!

Diarienummer ÅM2021-949

Till Åklagarkammaren i Örebro söker vi en kammaråklagare, senior åklagare. Tjänsten är ett vikariat längst till och med 31 januari 2024.

Dina arbetsuppgifter

Som senior åklagare förväntas du

  • utreda allvarlig och komplicerad brottslighet
  • ha särskilt stort ansvar för kammarens juridiska verksamhet, även utanför den egna roteln
  • vid behov ha ansvar som handledare och teamledare
  • gå sådan utbildning som krävs för att kunna verka i rollen

Dina kvaliteter och kvalifikationer

För anställning som senior åklagare krävs att du har gedigen erfarenhet som kammaråklagare och uppvisar stor skicklighet i åklagarrollen. Vidare krävs att du har mycket god förmåga att utföra de kvalificerade åklagaruppgifter som normalt förekommer på en allmän kammare.

Vitsord

För dig som arbetar inom Åklagarmyndigheten inhämtar vi vitsord från nuvarande chef och eventuellt ytterligare en tidigare chef. Vill du som sökande att andra vitsord inhämtas ombesörjer du själv detta. Dessa ska bifogas ansökan senast en vecka efter ansökningstidens utgång. Vitsord du önskar bifoga efter ansökningstidens utgång skickas till tfr@aklagare.se.

På grund av arkivbestämmelser sparar vi ansökningar i två år. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt dataskyddsförordningen. När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta.

Åklagarmyndigheten som arbetsgivare

Som en del av Åklagarmyndigheten får du över 1 500 kollegor över hela landet. Vi har en central roll inom rättsväsendet och bidrar alla till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle – oavsett vilka våra arbetsuppgifter är. Det gör varje dag till den viktigaste. 

Du möter en modern och platt organisation, med fokus på det goda ledarskapet, där vi hjälps åt över kompetensgränserna. Vi är övertygade om att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Här får du goda möjligheter till utveckling och att skapa balans mellan arbete och fritid.

Välkommen med din ansökan!

 

 
 
 

Vill du att varje dag ska vara den viktigaste?

Vi spelar en central roll i att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle. Gå in på www.aklagare.se och läs mer om vår spännande verksamhet.