Tillsynschef

 
 

Arbetsplats

Huvudkontoret, Stockholm
 

Varaktighet

Tillsvidareanställning
 

Anställningsform

Heltid
 

Sista ansökningsdatum

2021-05-19
 

Tillträde

1 september eller enligt överenskommelse
 

Kontakter

Johan Kjellsson, facklig kontaktperson Saco-S
Tel: 010-562 56 34

Katarina Johansson Welin, vice riksåklagare
Tel: 010-562 50 04

Pernilla Adolfsson, facklig kontaktperson ST
Tel: 010-562 58 95

Sofia Forsberg, teamledare rekrytering
Tel: 010-562 56 66

Ansök här!

ÅM2021-928

Nu söker vi en tillsynschef till huvudkontoret i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Med riksåklagarens uppgift som högste åklagare följer ett ansvar för lagenlighet och enhetlighet i åklagarverksamheten. Med rättslig tillsyn avses granskning och kontroll av åklagarnas rättstillämpning i brottmålsfrågor. 

Vid avdelningen handläggs bland annat klagomålsärenden och tillsynsärenden avseende åklagare, brottsanmälningar och förundersökningar avseende domare, överprövningsärenden, jävsärenden samt remisser från Riksdagens ombudsmän, Justitiekanslern och Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden. Avdelningen deltar också i arbetet med att ta fram myndighetens styrdokument och remissyttranden över lagstiftningsförslag. I arbetet ingår även samverkan med andra avdelningar vid huvudkontoret samt med åklagarkammare, utvecklingscentrum och andra myndigheter. Tillsynschefen är direkt underställd riksåklagaren. Anställningen medför personalansvar.

Dina kvaliteter och kvalifikationer

Du ska vara eller ha varit åklagare och ha gedigen erfarenhet och kunskap av åklagarverksamhet samt ha en mycket hög rättslig kompetens.

Befattningen ställer krav på ett mycket gott omdöme, förmåga att fatta beslut, mycket god samarbetsförmåga men även en stor integritet samt god ledarskapsförmåga. Vidare ska du vara initiativrik, mål- och resultatinriktad samt ha förmåga att leda projekt inom ansvarsområdet. Du ska ha en mycket god förmåga att uttrycka dig skriftligt, en god stilistisk förmåga värdesätts högt. Tjänsten kräver en god kommunikativ förmåga både när det gäller intern och extern kommunikation. 

Erfarenhet från rättsligt utvecklingsarbete, tillsynsarbete och arbete hos JO eller JK är meriterande.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning med provanställning på 6 månader.

Tester förekommer i rekryteringsprocessen.

Tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass och kräver svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att ske.

På grund av arkivbestämmelser sparar vi ansökningar i två år. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt dataskyddsförordningen. När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta. 

Åklagarmyndigheten som arbetsgivare

Som en del av Åklagarmyndigheten får du över 1 500 kollegor över hela landet. Vi har en central roll inom rättsväsendet och bidrar alla till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle – oavsett vilka våra arbetsuppgifter är. Det gör varje dag till den viktigaste.

Du möter en modern organisation där vi hjälps åt över kompetensgränserna. Vi är övertygade om att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Här får du vara delaktig i en spännande vardag och möjlighet till balans mellan arbete och fritid.

Välkommen med din ansökan!

 

 

 

 
 
 

Vill du att varje dag ska vara den viktigaste?

Vi spelar en central roll i att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle. Gå in på www.aklagare.se och läs mer om vår spännande verksamhet.