Chefsåklagare/Kammarchef

 
 

Arbetsplats

Åklagarkammaren i Linköping, Åklagarområde Öst
 

Varaktighet

Tillsvidareanställning
 

Anställningsform

Heltid
 

Sista ansökningsdatum

2018-02-20
 

Tillträde

Enligt överenskommelse
 

Kontakter

Emma Berge, facklig kontaktperson Saco-S
Tel: 010-562 63 33

Louise Leijonhufvud, personalspecialist
Tel: 010-562 51 85

Maria Palmqvist, facklig kontaktperson ST
Tel: 010-562 65 23

Peter Claeson, Områdeschef Öst
Tel: +46 010-562 56 16

Ansök här!

Diarienummer ÅM2018-310

Till Åklagarkammaren i Linköping söker vi en chefsåklagare/kammarchef.

Åklagarmyndigheten som arbetsgivare

Som en del av Åklagarmyndigheten får du över 1 400 kollegor över hela landet. Vi har en central roll inom rättsväsendet och bidrar alla till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle – oavsett vilka våra arbetsuppgifter är. Det gör varje dag till den viktigaste. 

Du möter en modern och platt organisation, med fokus på det goda ledarskapet, där vi hjälps åt över kompetensgränserna. Vi är övertygade om att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Här får du goda möjligheter till utveckling och att skapa balans mellan arbete och fritid.

Din viktiga vardag

Som kammarchef leder du kammarens dagliga verksamhet och du har det direkta personal och arbetsmiljöansvaret för medarbetarna på kammaren. Ditt uppdrag är att planera, leda och fördela arbetet på kammaren, följa upp och utveckla kammarens verksamhet i enlighet med bl.a. målen i myndighetens verksamhetsplan. Du ingår i områdets ledningsgrupp samt bidrar till hela områdets verksamhet, resultat och utveckling.

Dina kvaliteter och kvalifikationer

Vi söker dig med flera års erfarenhet i åklagaryrket. Du ska ha en god administrativ förmåga, förmåga att fatta beslut, en hög social och stödjande kompetens, analytisk förmåga och stor personlig mognad samt förmåga att arbeta målinriktat och besitta initiativkraft. Du ska ha god förmåga till samverkan både i interna likväl som externa kontakter.

För dig som arbetar inom Åklagarmyndigheten inhämtar vi vitsord från nuvarande chef och eventuellt ytterligare en tidigare chef. Vill du som sökande att andra vitsord inhämtas får du själv ombesörja detta. Dessa ska bifogas ansökan senast 1 vecka efter ansökningstidens utgång. Vitsord som önskas bifogas efter ansökningstidens utgång skickas till tfr@aklagare.se. 

Välkommen med din ansökan!

 
 
 

Vill du att varje dag ska vara den viktigaste?

Vi spelar en central roll i att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle. Gå in på www.aklagare.se och läs mer om vår spännande verksamhet, personligheterna vi söker och de karriärvägar som öppnas.