Kammaråklagare immaterialrättsspecialist

 
 

Arbetsplats

Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet i Stockholm
 

Varaktighet

Tillsvidareanställning
 

Anställningsform

Heltid
 

Sista ansökningsdatum

2018-02-20
 

Tillträde

Enligt överenskommelse
 

Kontakter

Emma Berge, facklig kontaktperson Saco-S
Tel: 010-562 63 33

Eva-Lena Wessman, vice chefsåklagare
Tel: 010-562 53 96

Maria Palmquist, facklig kontaktperson ST
Tel: 010-562 65 23

Rose Wotley, personalspecialist
Tel: 010-562 50 73

Ansök här!

 

Diarienummer ÅM2018-300

Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet söker en immaterialrättsspecialist som även kommer jobba med IT-relaterad brottslighet med placering i Stockholm. 

Åklagarmyndigheten som arbetsgivare

Som en del av Åklagarmyndigheten får du över 1 400 kollegor över hela landet. Vi har en central roll inom rättsväsendet och bidrar alla till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle – oavsett vilka våra arbetsuppgifter är. Det gör varje dag till den viktigaste.

Du möter en modern och platt organisation med fokus på det goda ledarskapet och där vi hjälps åt över kompetensgränserna. I vår verksamhet är det viktigt att vi speglar samhället. Vi är övertygade om att olikheter berikar. Därför arbetar vi medvetet med mångfald, jämn könsfördelning och jämställdhet.

Anställningen

Anställningen är placerad på Nationella åklagaravdelningens Riksenhet mot internationell och organiserad brottslighet (RIO) och har placeringsort Stockholm. Avdelningen består ockås av Riksenheten mot korruption, Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, Riksenheten för säkerhetsmål och den svenska desken vid Eurojust. Som specialiståklagare vid Rikseenheten mot intenationell och organiserad brottsllighet arbetar du utifrån ett multidisciplinärt angreppssätt och samarbetar mycket med kollegor i andra länder. Du kommer arbeta med allvarlig och komplicerad brottslighet.

Du ska arbeta dels med bekämpning av immaterialrättsbrott, såsom upphovsrättsintrång, varumärkesintrång och patentintrång och dels IT-brott, såsom allvarliga fall av dataintrång och olika andra typer av IT-relaterade  brott. Du kommer att handlägga ärenden från hela landet och även ansökningar om rättslig hjälp från andra länder. Du kommer att erbjudas och förväntas delta i såväl nationella som internationella utbildningar och konferenser som rör  dessa rättsområden. Tjänsten förutsätter således en del resor både inom och utom landet. Du bör ha intresse och fallenhet för att driva en nationell verksamhet i samverkan med andra myndigheter. Du förväntas också ha intresse för att driva stora mål tillsammans med andra åklagare.

Tjänsten kan även omfatta arbete med andra typer av ärenden som förekommer inom Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

Dina kvaliteter och kvalifikationer

Vi söker dig som har några års åklagarerfarenhet. För att kunna arbeta som specialiståklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet krävs stor skicklighet, mycket goda juridiska kunskaper, hög stresstålighet och god förmåga för kvalificerat åklagararbete. Du ska även ha mycket god samarbets- och analysförmåga. Vidare ska du vara uthållig och driven. Det är av stor vikt att du är en god förundersökningsledare och du måste behärska engelska språket i såväl tal som skrift.

Därutöver är det meriterande om du har intresse för och fördjupad kunskap om

  • immaterialrättsbrott
  • IT-relaterad brottslighet såsom dataintrång, data- och/eller internetbedrägerier, barnpornografibrott

samt

  • erfarenhet av hemliga tvångsmedel
  • erfarenhet av arbete med internationell rättslig verksamhet, annan internationell yrkestjänstgöring eller erfarenhet av studier i andra länder
  • erfarenhet av förundersökningsledning och processföring i omfattande och/eller komplicerade utredningar
  • relevant IT-utbildning
  • kunskaper i ytterligare ett främmande språk utöver engelska 

För dig som arbetar inom Åklagarmyndigheten inhämtar vi vitsord från nuvarande chef och eventuellt ytterligare en tidigare chef. Vill du som sökande att andra vitsord inhämtas får du själv ombesörja detta. Dessa ska bifogas ansökan senast 1 vecka efter ansökningstidens utgång. Vitsord som önskas bifogas efter ansökningstidens utgång skickas till tfr@aklagare.se.

Välkommen med din ansökan!

 

 
 
 

Vill du att varje dag ska vara den viktigaste?

Vi spelar en central roll i att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle. Gå in på www.aklagare.se och läs mer om vår spännande verksamhet, personligheterna vi söker och de karriärvägar som öppnas.