Intresseanmälan överåklagare och chef till Utvecklingscentrum Göteborg

 
 

Arbetsplats

Göteborg
 

Varaktighet

Tillsvidareanställning
 

Anställningsform

Heltid
 

Sista ansökningsdatum

2018-01-26
 

Tillträde

2018-04-01
 

Kontakter

Anders Perklev, riksåklagare
Tel: 010-562 50 02

Emma Berge, facklig kontaktperson Saco-S
Tel: 010-562 63 33

Maria Palmquist, facklig kontaktperson ST
Tel: 010-562 65 23

Nicklas Lagrell, personaldirektör
Tel: 010-562 52 99

Ansök här!

Utvecklingscentrum har som uppgift att inom Åklagarmyndigheten ansvara för bland annat metod- och rättsutveckling, överprövning, rättslig tillsyn och kontroll samt samordning inom sitt ansvarsområde. Utvecklingscentrum Göteborg ansvarar för närvarande för bl.a. områdena brott i nära relation, våldsbrott inklusive fridskränkning, ofredande och olaga hot samt sexualbrott. 

Innehavaren ska ha gedigen erfarenhet av åklagarverksamhet och ha mycket hög rättslig kompetens. Det är särskilt meriterande med intresse och erfarenhet av Utvecklingscentrum Göteborgs ansvarsområde. Erfarenhet och intresse av rättslig utveckling och tillsyn är meriterande. Innehavaren ska vara initiativrik och mål- och resultatinriktad och ha förmåga att leda, styra och slutföra projekt. Det krävs också en mycket god samarbetsförmåga och förmåga att skapa bra relationer både vid interna och externa kontakter. Arbetet förutsätter att innehavaren har förmåga och intresse av att leda och ansvara för den personal som tjänstgör vid UC Göteborg.

Placering i Göteborg och resor ingår i arbetet.

Tillträdestidpunkt preliminärt den 1 april 2018.

Intresseanmälan ska ha kommit in till Åklagarmyndigheten senast

2018-01-26 för att komma ifråga för beredning.                  

ÅKLAGARMYNDIGHETEN

Anslaget 2018-01-10

 
 
 

Vill du att varje dag ska vara den viktigaste?

Vi spelar en central roll i att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle. Gå in på www.aklagare.se och läs mer om vår spännande verksamhet, personligheterna vi söker och de karriärvägar som öppnas.