IT-administratör, vikariat

 
 

Arbetsplats

Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet/Stockholm
 

Varaktighet

Vikariat
 

Anställningsform

Heltid
 

Sista ansökningsdatum

2017-10-26
 

Tillträde

senast 2018-01-02
 

Kontakter

Ann Peters, chefsadministratör
Tel: 010-562 54 77

Jimmie Schmoranz, facklig kontaktperson ST
Tel: 010-562 50 43

Lise Tamm, chefsåklagare
Tel: 010-562 54 48

Mårten Hallsten, facklig kontaktperson Saco-s
Tel: 010-562 54 35

Ansök här!

ÅM2017-1815

Åklagarmyndigheten som arbetsgivare

Som en del av Åklagarmyndigheten får du över 1 400 kollegor över hela landet. Vi har en central roll inom rättsväsendet och bidrar alla till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle – oavsett vilka våra arbetsuppgifter är. Det gör varje dag till den viktigaste. 

Du möter en modern organisation där vi hjälps åt över kompetensgränserna. Vi är övertygade om att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Här får du vara delaktig i en spännande vardag och möjlighet till balans mellan arbete och fritid.

Din viktiga vardag

Anställningen är placerad på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet (RIO), placeringsort Stockholm. Idag finns inte RIO men efter årsskiftet kommer samtliga internationella åklagarkammare i landet bilda RIO som i sin tur kommer tillhöra Nationella åklagaravdelningen. Utöver RIO består Nationella åklagaravdelningen av Riksenheten mot korruption, Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, Riksenheten för säkerhetsmål samt den svenska desken vid Eurojust.

Som it-administratör kommer du att vara den som har det huvudsakliga ansvaret för användarsupporten i de applikationer vi använder som t.ex. Microsoft Officepaketet, Palasso, vårt interna system Cåbra m.m.

I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. att:

 • Ha det huvudsakliga ansvaret för Nationella åklagaravdelningens it-support och hantera den tekniska utrustningen såsom pc-arbetsplatsen, mobiltelefoner och skrivare med mera. Myndighetens centrala it-avdelning kommer att finnas som stöd för teknisk support 
 • Fungera som länk mellan åklagarkammaren och it-avdelningen samt vara redaktör för det lokala intranätet
 • Ge våra åklagare administrativt stöd. Det innebär t.ex. att du får arbeta i brottsmålsdiariet, hantera arkivering och utföra allmänna kontorsuppgifter

Du blir också kontakten utåt i många sammanhang och ger god service till både allmänheten och andra myndigheter – främst via telefon och e-post. Många av dina uppgifter kommer du att utföra i vårt eget system, Cåbra.

Dina kvaliteter och kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Gymnasieexamen
 • Minst 2 års erfarenhet av administrativt arbete

Det är även ett krav att du behärskar engelska i tal och skrift. Övriga språk är meriterande. 

Som person ser vi gärna att du:

 • Är noggrann, strukturerad och kan följa de förhållningsregler och rutiner som finns
 • Är självständig och ansvarstagande
 • Har förmåga att prioritera, arbeta uthålligt och effektivt
 • Är stresstålig då arbetsbelastningen vid vissa tillfällen kan vara hög
 • Har lätt för att samarbeta, skapar goda arbetsrelationer och har ett öppet förhållningssätt gentemot din omgivning
 • Är serviceinriktad
 • Bra på att ta till dig information och du har ett pedagogiskt tillvägagångssätt, då din förmåga att ge stöd till andra medarbetare sätts på prov när nya it lösningar skall införas eller vardagsproblem uppstår

Vi ser gärna att du har ett genuint intresse av it och teknik. Det är meriterande om du har eftergymnasial utbildning inom it, erfarenhet av service och it-support och vana från arbete inom de applikationer vi använder som t.ex. Microsoft Officepaketet, Palasso, vårt interna system Cåbra m.m.

Vi önskar också att du är en person med god självkännedom som tar egna initiativ och har viljan och förmågan att vara med och bidra till att utveckla vår verksamhet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och den erfarenhet du har av de applikationer vi använder.

Om anställningen

Anställningen är ett vikariat på 6 månader.

Tester kan förekomma i rekryteringsprocessen.

I Åklagarmyndighetens rekryteringsprocess genomförs säkerhetsprövning av de sökande. Vidare information om vad säkerhetsprövningen innebär finns på Åklagarmyndighetens hemsida.

På grund av arkivbestämmelser sparar vi ansökningar i två år. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta.

Välkommen med din ansökan!

 
 
 

Vill du att varje dag ska vara den viktigaste?

Vi spelar en central roll i att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle. Gå in på www.aklagare.se och läs mer om vår spännande verksamhet, personligheterna vi söker och de karriärvägar som öppnas.