Utbildningsansvarig för åklagarnas vidareutbildning

 
 

Arbetsplats

Huvudkontoret, Stockholm
 

Varaktighet

Visstidsanställning
 

Anställningsform

Heltid
 

Sista ansökningsdatum

2017-10-23
 

Tillträde

1 januari eller enligt överenskommelse
 

Kontakter

Nicklas Lagrell, utbildningschef
Tel: 010-562 51 03

Niklas Gustafsson, facklig kontaktperson Saco-S
Tel: 010-562 50 36

Pia Tanttu, facklig kontaktperson ST
Tel: 010-562 54 37

Sofia Forsberg, personalhandläggare
Tel: 010-562 50 48

Ansök här!

Diarienummer ÅM2017/1781

Till huvudkontoret söker vi en kammaråklagare som ska ansvara för åklagarnas vidareutbildning. Placeringen är tidsbegränsad till två år.

Åklagarmyndigheten som arbetsgivare

Som en del av Åklagarmyndigheten får du över 1 400 kollegor över hela landet. Vi har en central roll inom rättsväsendet och bidrar alla till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle – oavsett vilka våra arbetsuppgifter är. Det gör varje dag till den viktigaste. 

Du möter en modern och platt organisation, med fokus på det goda ledarskapet, där vi hjälps åt över kompetensgränserna. Vi är övertygade om att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Här får du goda möjligheter till utveckling och att skapa balans mellan arbete och fritid.

Din viktiga vardag- dina arbetsuppgifter

Arbetet som utbildningsansvarig innebär att under ledning av utbildningschefen ansvara för planering, genomförande och utveckling av åklagarnas vidareutbildning. I arbetet ingår även att kontinuerligt utvärdera verksamhetsnytta, kvalitet och effektivitet i utbildningen.

I arbetsuppgifterna ingår att i nära samverkan med åklagarorganisationen identifiera utbildningsbehov och översätta dessa till konkreta utbildningsåtgärder. Arbetet innebär såväl att som projektledare självständigt ansvara för olika utvecklingsprojekt som att ha ett nära samarbete med myndighetens utvecklingscentrum och de övriga avdelningarna på riksåklagarens kansli. I arbetsuppgifterna ingår dessutom kontakter med kursledare, föreläsare och utbildningsföretag, deltagande i myndighetens egna utbildningsarrangemang och i externa uppdrag som representant för åklagarväsendet.

Som utbildningsansvarig är du även föredragande i utbildningsrådet där principiella frågor kring utbildningsverksamheten bereds och förankras. Tjänsten innefattar även ett delegerat ekonomiskt ansvar i form av budgetplanering och attestering av vissa fakturor. Övriga administrativa uppgifter handläggs av enhetens utbildningsadministratörer. Tjänsten medför resor inom landet och vid enstaka tillfällen i utlandet.

Det finns också goda möjligheter att själv delta i olika utbildningssatsningar som ansvarig eller som lärare.

Dina kvaliteter och kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar som kammaråklagare, vilket är ett behörighetskrav, och som har intresse och fallenhet för utbildnings- och utvecklingsfrågor.

Erfarenhet som föreläsare eller kursledare är meriterande. Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet som handledare för yngre åklagare och om du har arbetat som specialiståklagare.

Vi värdesätter självständighet, organisationsförmåga, social talang, kreativitet och pedagogisk förmåga. Man bör ha tillräckliga språkkunskaper för att kunna samverka i en internationell miljö.

Om du känner att ovanstående beskrivning passar in på dig och du samtidigt är intresserad av att få en inblick i hur arbetet går till på åklagarväsendets ledningsnivå kan vi lova dig en spännande och utvecklande tid hos oss.

Lönetillägg utgår. Vi välkomnar sökande från kammare utanför Stockholmsområdet.

Välkommen med din ansökan!

 
 
 

Vill du att varje dag ska vara den viktigaste?

Vi spelar en central roll i att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle. Gå in på www.aklagare.se och läs mer om vår spännande verksamhet, personligheterna vi söker och de karriärvägar som öppnas.