Revisor

 
 

Arbetsplats

Riksenheten mot korruption, Nationella åklagaravdelningen, Stockholm
 

Varaktighet

Tillsvidareanställning
 

Anställningsform

Heltid
 

Sista ansökningsdatum

2017-08-27
 

Tillträde

Enligt överenskommelse
 

Kontakter

Ann-Sofie Berg, personalhandläggare
Tel: 010-562 50 78

Kim Andrews, kammarchef
Tel: 010-562 54 70

Maria Palmquist, facklig kontaktperson ST
Tel: 010-562 65 23

Staffan Edlund, facklig kontaktperson SACO-S
Tel: 010-562 53 72

Ansök här!

ÅM2017-1385                          

Vill du jobba med förundersökningar i team med åklagarna vid Riksenheten mot korruption? Åklagarmyndigheten söker nu en Revisor.                                      

Åklagarmyndigheten som arbetsgivare

Som en del av Åklagarmyndigheten får du över 1 400 kollegor över hela landet. Vi har en central roll inom rättsväsendet och bidrar alla till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle – oavsett vilka våra arbetsuppgifter är. Det gör varje dag till den viktigaste.

Du möter en modern organisation där vi hjälps åt över kompetensgränserna. Vi är övertygade om att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Här får du vara delaktig i en spännande vardag och möjlighet till balans mellan arbete och fritid.

Din viktiga vardag – dina arbetsuppgifter

Till Riksenheten mot korruption i Stockholm söker vi en revisor.

Som revisor vid Riksenheten mot korruption får du en expertroll inom brottsutbytesfrågor, penningtvätt och finansiella utredningar. Du kommer att utgöra stöd till åklagaren i dennes ledning och utvärdering av polisens arbete i brottsutredningar. Emellanåt kommer du att göra egna kvalificerade ekonomiska utredningar och analyser som kommer att utgöra bevisning i målen. I rollen ingår även att bistå åklagaren med identifiering och säkring av kriminellas tillgångar samt vid kvarstads- och huvudförhandlingar i domstol. Du kommer även att arbeta med alla former av förverkanden, såsom utbytesförverkande, utvidgat förverkande och förverkande enligt penningtvättsbrottslagen.

Dina kvaliteter och kvalifikationer

Du måste:

  • ha en relevant juridisk eller ekonomisk högskoleutbildning
  • ha en god IT-vana och behärska Excel till fullo
  • tala och skriva mycket god svenska
  • tala engelska obehindrat
  • vara noggrann

Som person ser vi gärna att du:

  • är utpräglat analytisk och van att arbeta med komplexa frågor och samband
  • har förmågan att fokusera på det väsentliga och kan arbeta såväl på egen hand som i team

Det är meriterande om du har en bakgrund som revisor eller finansiell utredare, gärna med erfarenhet från rättsväsendet, Skatteverket eller Kronofogdemyndigheten. Det är även meriterande om du behärskar Powerpoint eller annat presentationsverktyg och om du kan skriva god engelska. Vi önskar också att du är duktig på och känner dig bekväm med att presentera komplicerade skeenden muntligt inför publik.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning.

Tester förekommer i rekryteringsprocessen.

I Åklagarmyndighetens rekryteringsprocess genomförs säkerhetsprövning av de sökande. Vidare information om vad säkerhetsprövningen innebär finns på Åklagarmyndighetens hemsida.

På grund av arkivbestämmelser sparar vi ansökningar i två år. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta.

 

Välkommen med din ansökan!

 
 
 

Vill du att varje dag ska vara den viktigaste?

Vi spelar en central roll i att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle. Gå in på www.aklagare.se och läs mer om vår spännande verksamhet, personligheterna vi söker och de karriärvägar som öppnas.